registrovano kao autorsko delo broj S-29/04 u JAA 25.05.2004

hanKanCalc

Program HanKanCalc3.0 namenjen je za proračun, dimenzionisanje i balansiranje sistema vazdušnih kanala. Cilj ovog programa je pojednostavljenje procesa projektovnja mreže vazdušnih kanala kroz automatski proračun pada pritiska sistema deonica, pada pritiska i dimenzija pojedinačnih deonica (po metodu smanjenja brzine ili konstantnog pada pritiska), automatski izbor i proračun lokalnih otpora kao i proračun potrebnog prigušenja na postavljenim demperima i proračun pozicija tih dempera da bi se dobilo odgovarajuće prigušenje. Mogu se dimenzionisati pravougli ili kružni kanali. Parametri iz baze podataka (standardne dimenzije kružnih kanala, lokalni otpori, demperi, regulacione –žaluzine, vrste kanala, debljine kanala) mogu se menjati, brisati ili dodavati u bazu podataka, direktno iz programa. Zbog sličnosti problematike proračuna vazdušnih kanala problematici proračuna cevne mreže sa tečnim fluidom, ovaj program je dizajniran jako slično programu hanPCM pa je i način upotrebe ovog programa gotovo identičan upotrebi programa HANPCM.

Program sadrži najnoviju opciju – dinamički unos sistema vazdušnih kanala tj. opciju u kojoj korisnik unosi podatke ubrzanim ucrtavanjem elemenata kanalske mreže u AutoCAD crteže, pomoću dodatnog Hanibal toolbar-a, odakle se svi podaci importuju u program gde se automatski obavlja proračun.

Nakon obavljenog dinamičkog unosa program daje kompletne rezultate proračuna, kao i aksonometrijsku šemu kanalske mreže.

Detaljan opis programa

Preuzimanje programa (DOWNLOAD)

Uputstvo: Posle download-a potrebno je raspakovati ovaj zip fajl, a zatim sve fajlove i foldere dobijene raspakivanjem iskopirati u folder u koji je instaliran program za proračun, dimenzionisanje i balansiranje sistema vazdušnih kanala (najčešće je to folder C:\Program files\Hanibalsoft). Napomena: Korisnicima koji imaju verziju programa sa softverskom zaštitom - bez USB uredjaja za hardversku zaštitu, ova verzija programa neće raditi, pa im se ne preporučuje skidanje ove verzije programa ukoliko nisu spremni na troškove update-a.

Program možete preuzeti OVDE

PREZENTACIJA PROGRAMA SE MOŽE ZAKAZATI NA:

telefone: 011/2894-252 ; 064/2472790  ; 015/878-060 ili e-mail: support@hanibalsoft.com

Download

Video

hanDobGub
hanPCM
hanKanCalc

Cenovnik

Cenovnik

Referentna lista

Referentna lista